onsdag 22 juli 2009

Semesterdag 4 tisdag 21 juli

Det blev skapligt väder så en cykeltur skulle vi nog kunna ta. En tur för att visa mig vägen ut till Djurgården genom stan. Lite stopp här och var men jag tror jag kan hitta ut i alla fall även om det inte alltid blir samma väg.
Men vad gör väl det? Om man tar sig från A till B så kan man allltid ta olika vägar. Rom byggdes inte på en dag sägs det så hur ska jag kunna lära mig att hitta i Stockholm omgående?

Har egentligen fullt upp att ha koll på trafiken när vi cyklar och åt vilket håll vi ska så jag är inte så säker på att jag skriver rätt namn här när jag försöker beskriva.
Vi tog oss i alla fall ut till Djurgården och hamnade vid Skansen. Hmmmm undrar om det var meningen att jag skulle lämnas in bland de andra aporna............. =)
Vi tog cykelvägen nedanför själva Skansen efter vattnet. Riktigt vackert. Gamla träd och gamla skogar. Många historier och mycket hemligheter finns inristat i denna bark. Blir som lite hieroglyfer i barken när det torkar och får några år på nacken.

Vacker skog finns det här. Lummigt och grönt.

Grova gamla stammar har fallit för tidens ålder. Ihåliga stammar som inte orkade mer. Många år bakom sig.

Denna rot / stubbe får kanske leva kvar som ett minne från vad som en gång har varit. En liten pall att sätta sig på och vila sina ben och ta sig en liten funderare på vad livet innebär. Vandra vidare och rid ut de stormar som kommer och går tillsammans. Det har dessa träd gjort i åratal. Glöm inte varandra.

Gammalt och knotigt. Vackert.

Vid Djurgårdsbrunn vek vi av och följde ån ut mot havet. Skön fin cykelbana även om det var grusunderlag. Men vi klarade oss från punktering så det var ju okey.

Från bron vi såg på förra bilden fick man en bra utsikt och vi hade tur att det inte rgnade. Det var riktigt riktigt svart bakom oss.

Längst ut på udden skulle det finnas ett café men det verkade inte vara öppet sen länge. En bild hann vi få innan himmelens små portar öppnade sig. Bara att packa ihop allt och försöka ta sig hem istället. Men det var varmt och skönt ute så det gjorde ju inte så mycket att det kom lite blött.

Vid Berwald Hallen ville guiden stanna till dess att regnet hade slutat. Regnet det bara öser ner.... Och jag blir så blöt om både skor och strumpor....
Ja ja, man behöver inte kunna sjunga bara för att man står vid denna plats, men det kanske underlättar om man ska uppträda där inne.
Lite poliser for fram och tillbaka hela tiden.

På tal om att sjunga så kan i alla fall dessa tre damer göra det. Lite sugen på att beställa bijetter. Finns det några kvar så får jag väl se om det finns ngn aspirant som vill följa med. Går väl alltid att ge bort dom om något skulle komma ivägen för det datumet också.
Vi får väl se......
Slank in på en cykelaffär och fick tag på lite cykelkartor i alla fall så nu ska jag väl kunna ge mig ut på stan själv också. Vi stannade till på ett café och tog lite fika innan hemfärden då magen började knorra. Gott gott gott.....
Väl hemma sen blev det en varm dusch och sen lite mat. Räkor i het sås och lite Champagne.
Gott med mat och dryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar