måndag 20 juli 2009

Första semesterdagen lördag 18 juli

Vi skulle börja vår semester med en kortare cykeltur. Rebecha började ju dessutom sitt sommarlov nu samtidigt efetr att ha jobbat hela ledigheten.
En tur på ca 4.5 mil, Hemfjärden runt blev perfekt. FInns många fler turer som ska tas i sommar. Klarälvsleden, Göta kanal och gärna en tur i Dalarna.
FInns ju massor av fina leder i Sverige.
Vi gav oss iväg vid strax efter 10 då Johan också hade kommit på plats. För att vara lite snälla mot Rebecha så tog vi en annan väg istället som blev lite längre men däremot slapp vi en hel del backar..,,
Här har vi då kommit förbi Glanshammar och är på en grusväg ned mot Ässundet DHR:s café. Vi vet att lilla cykelfärjan gick varje heltimme och började kl 11.00 och kl är nu 10.57 så det blir fika och sen nästa båt kl 12.00 istället.

En riktigt fin och härlig ställning till blommorna fanns på infarten till huset. Lite pinsamt blev det när ägarna kom hem när jag stod och fotade men de fick väl ta det positivt. =)
Det var ju en vacker pryl.... Naturlig och så.....

På andra sidan vägen låg denna platta varelse. Finns många döda ormar efter vägarna som man ser när man cyklar.
Körde på en levande orm för ett tag sen och det var lite otrevligare. Urk, tänk om den hade följt med hjulen upp? Man vill helst lyfta på fötterna när man kör på ngt otäckt eller i en vatten pöl men det går inte så bra när man sitter fast i clips.
=)

En liten kulturdag blev det ändå. Mycket man inte riktigt vet om sin närmaste omgivning. Kanske ska ta och göra lite utsvävningar i sitt eget län med omnejd innan man ger sig ut i världen.
Jaha så kom det ännu mer idéer i skallen... Den här semestern kommer inte att räcka till.

Här ser vi då en del av gravfältet från järnåldern. Nästa gång ska jag nog stanna och gå ut i hagen också. Nu låg det en massa kossor här och vilade =)

Vilken tur att cykelfärjan hade gått! Då fick vi ta våra mackor i lugn och ro. Räkmackor eller köttbullsmacka med rödbets sallad spelar inte så stor roll. Allt gick ned. Rekommenderas om man inte vet vad man ska hitta på en helg. Åk ner och fika här.

Här bara vräker vi in mackorna och låtasas inte att man vet att man blir med på bild. Finns ingen tid till det.

Ingen ville rida på hästen men Rebecha ställde upp till slut och det höll på att bli årets bild när hon höll på att falla av. Var det köttbullsmackan som blev för mycket?

Här ser man faktiskt ända in till Örebro över pölen eller träsket eller vad det ska kallas, men namnet är annars Hjälmaren =)

Turistbåtar letar sig in här för att få sig en fikastund. Vi hade turen att komma före denna lass med folk som kom precis när vi hade beställt våra mackor. Motljus blev det vilket ändå bevisar att vi hade fint väder.

Här sitter 2 längtansfulla cyklister och vill åka över. Känns lite fånigt att behöva göra detta men än så länge så spelar det inte någon roll hur mycket jag tror. Jag kan fortfarande inte gå på vatten. 10m är ganska långt att hoppa med en cykel dessutom. Risken att falla som en platt säl rakt ner är stor.

Nu har vi kommit över på fastlandet igen. Lite grusvägar nu men det var inga problem.
Tack för sällskapet på denna tur och Rebecha, du gjorde dubbelt jobb mot oss andra eftersom vi cyklade på racer och du fick trampa i nedförsbackar tom.
Tror inte det hade ngt med vikten att göra där!!!!

Efter detta trodde jag nog att det bara skulle vara att packa och åka till Sthlm till min lover men si så blev det inte. Det visade sig att drivremmen höll på att gå av på bilen så det blev ett besök på Biltema först och sen i Frövi för att få bilen lagad. Tack Curre för bilhjälpen! Tack Carina för fikat! Sen kväll blev det men det blev en fin avslutning på kvällen ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar