fredag 22 april 2011

Humlegården och Järva 5 mil MTB och längtan till Mallis!

Måndagen innebar ett tufft och jobbigt beslut. Jag tror aldrig jag varit så velig och fundersam i hela mitt liv när det har gällt jobb. Blev ju uppringd i fredags ang en ny tjänst som jag hade sökt tidigare innan jag tackade ja till det jag sagt ja till. Var och träffade företaget och tog beslutet att börja jobba hos dom av framför ett stort skäl då det jobbet ligger i stan (det andra i Täby) och arbetstiderna blir bättre. Skönt att vara hemma 17.00 istället för 18.30 när jag ska cykla. Med bil hemma runt 17.45 kanske. Det gjorde ont i mitt hjärta men det kommer att bli bra det här också.

Arbetsplatsen ligger nu på Nybrogatan nästan direkt i anslutning till Humlegården där jag aldrig varit tidigare så jag tog en tur genom parken. Kommer nog att bli många härliga luncher här under varma tiden på året.

Så otroligt vackert och skönt med alla blommor. Det känns som om man kan tro på sommaren i alla fall.


Staty vid ena ingången till Humlegården från Karlsgatan.
Åkte sen vidare genom stan och skaffade mig ytterligare ett litet extra jobb på några timmar här o där. Nu ska här jobbas!

Mötte senare på dagen upp Ari utanför hans jobb för att vi skulle bege oss till Ringvägen och Biscuit Café för ett möte med Erik och lite information gällande cykelguidningar i Stockholm och dess omnejd. Förena nytta med nöje! På väg hem över Västerbron så visade solen sig från sin bästa sida även om vindarna var kalla.


En underbar bild av goa Timothy som slevar i sig lite mat!

Långfredag bjöd på cykeltur i sällskap av Johan som kom från Örebro igår. Ari cyklade 40 milaren från Täby så jag fick sällskap ändå ut till Ängsö. Härlig solig skön cykkelrunda. Ängsö bjöd på fika. Kanongod bulle men en ljuvlig mandel/nöt/banan kaka.... MUMS!

På vägen mellan Ängsö och Upplandsbro så finns denna vägskylt. Den är bara för cool! Var tvungen att stanna och fotografera den med risk för att Johan höll på att cykla in i mitt ekipage. Bilden var ämnad för att Rebecha skulle få se vilka underbara bilder det finns på vägskyltar! Här är vi rädda om grodorna!

Dagens runda ca 51 km tid 2.44

Passar bra med en GLAD PÅSK groda istället för kärringar och häxor!
Nu ska här packas inför 2 veckors solsemester med MASSOR av cykeltimmar i de berg jag förmår att klara av.


Tex Sa Calobra

Har man åkt ner här så måste man tillbaka samma väg upp igen. Finns inget annat alternativ! Lika fasansfullt att åka ner som tillbaka även om alla säger att det finns en underbart GOD PAJ därnere! Vi får väl se om jag vågar!

Eller här som Pigue Major där man tydligen får svindel av att bara titta ner.

Inte RIKTIGT lika brant och fasansfullt men hua hua hua........ Finns annan väg tillbaka till hotellet i alla fall fast om den är bättre vete 17 just nu!

Behöver nog styrka från sporrande ord

Du frågar dig varför jag bor i skogen
och jag ler tyst,
för i denna värld som ingen äger
får min själ ro.
Här blommar persikoträden
medan floden flyter stilla.
"Li Po"

1 kommentar:

  1. Önskar dig lycka till med de nya jobben! Roligt att det ordnat sig till det bästa. Per Ö undrade just hur det går för dig.

    Pirrigt med backarna på Mallis, jag lider av en viss höjdskräck, så det vore nog inget för mig. Det är väldigt vackert där, i alla fall.

    Glad Påsk!

    SvaraRadera