måndag 11 april 2011

En lördag i Nora o en söndag med 9 mils cykeltur

Vaknade upp på lördagsmorgonen i Nora med en massa Hello Kitty överalllt. Det var pyjamaströja och kudde och bakom allt detta fanns det 2 st härliga nyvakna små kids.


Ella följde med mormor till förrådet där vi letade efter sommardäck men det visade sig attt de faktiskt redan fanns i Stockholm. Bra ordning man har på alla saker som står lagrat både här och där och överallt. Inte konstigt att min blogg heter just det.

Mamma behövde ner på byn och handla lite så Ella tog fram cykelkläderna. Handskar och hjälm och knatade på med den lilla lilla rosa cykeln från Hagby ända ner till centrum och tillbaka. Duktig är hon. Statyn är från Stadshotellet i Nora.

Nu märker man både här o där att våren är kommen då det blir färger överallt av vackra blommor.

Vi passerade ett loppis hos scouterna och där fanns det en riktigt härlig vattenkanna i form av en elefant som Ella köpte för 5 kr. Klart man måste vattna blommorna också!


Timothy har börjat bli en stor kille nu som faktiskt kan ta sig fram på 2 ben och inte bara på alla 4. Lite nyfiken på det mesta och snabb som en vessla.
Härligt att få lite energi från alla dessa små. Synd att jag inte hann träffa Wille också men det får bli nästa gång. Åkte sen hem lite senare efter att ha hälsat på Johan och tagit emot 2 st trötta 20 mila cyklister som kört den södra rundan precis under 8 timmar.

Söndagen var ägnad åt cykeltur då vi skulle ut en kortare runda. Ibland är allt beroende på vad man jämför med som kortare. Jo det är klart den blev ju kortare än 20 mil!
Vi cyklade först genom Sollentuna, Frestavägen, Fornboda, Almungevägen, Skånela, Ekeby, Benstocken, Kimsta, Lindholmen, Vallentuna, Täby, Bergshamra och sist men inte minst Sundbyberg. Det blev "bara" en kort underbar runda på 93 km och ca 4 timmar i hård blåst men ändå härlig medvind tillbaka.

Dagens underbara ord

Djupt inne i själen
och bortom all smärta och elände
finns en enorm och storslagen tystnad -
en oändlig ocean av lugn
som ingen kan rubba.

Det är naturens egen frid
som ligger bortom allt förnuft.
Det är den vi söker ....
och slutligen kommer att finna
inom oss själva.

"Citat från Cosmic Consciousness"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar