söndag 12 juli 2009

Norge del 4


Första mötet efter starten. En liten klunga som håller ihop. Vi hinner fånga upp gänget vid Luster.
Oj oj oj här brinner det nog i många muskler. Backen som får många stora starka män att gråta, var det ngn som sa vid ett tillfälle. Man kan se lutningen till viss del men den är värre när man står där i verkligheten och när man åker den med bil också.
Tänka sig, här har man åkt och varit med på några ställen utefter vägen och coachat och hejat och sen missar man målgången!!! Med någon minut pga att det fanns ett nödvändigt toa besök!!! Det är inte sant! Vad snopet för oss alla! Cykla inte så fort nästa gång! Så här får det inte gå till! Men det var en riktigt salt puss som kompensation...............
Lite välförtjänt mat efter målgång. Diskussion och samtal är vad man också behöver för att landa efter ett lopp. Vem kan man bättre vända sit till om inte till någon som själv gjort samma bedrift och man kan snacka samma språk och vet exakt hur det känns att passera några delmål under resans gång. Örebrocyklisternas Bubben var nyfiken och sugen på detaljer om loppet.
Vi coachar behövde också lite mat. Här stuvar Gunnar in lite mat för att orka ta sig hem igen. =) Bra jobbat som coach!
Det här var cykelturens sista dag och efter detta kom nu sömnens behov ikapp. Vila och lite mat var vad kroppen behövde. Själv drog jag ut en sväng på "stan" och la mig vid fjordens kant och såg ut över fjäll och dalgångar och njöt av solen.

Hemgång tog vi ytterligare en annan väg. Vi åkte över Laerdal, Hemsedal och Oslo hem. Återigen en hel del serpentinvägar som ni kan se här.

Ingen sol denna dag.

Vi hittade en skum plats för besök. Metoeritparken...... Hmmmm Undrar vad som är sant eller ej.

Ja här ska vi då vara i själva centrum för nedslaget enligt broschyren !!!???

Är detta rester av nedslaget kanske???

Hela det här avsnittet ska vara från metoeriter............


Nu är snart resan slut. Vi stannade sen i Töcksfors för att äta lite mat. Vi åkte genom regområden med störtskurar så vi startade vår resa med 27 grader och slutade hemma med 13 grader. Skaplig skillnad kan man säga.
Det här var min drömresa och jag är oerhört tacksam för att jag fick nöjet och möjligheten att få följa med på hela denna resa och följa detta mastodont lopp på cykel.
Puss och kram!
Nu blir det nya tag från hemmaplan. Finns säkert en hel del att komma med även där men inte riktigt samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar