torsdag 17 juli 2014

12 juli Återvinning, biltvätt, båt, sol o bad, mat och vacker natur

Jamen då var det bara att göra sig redo igen och lyfta rumpan från trappen där man slagit sig ner för lite kaffe och macka. Dags att ge sig av mot Johan för att fylla släpet med mer sopor till återvinningen. Vi hann slänga med lite från loftet också där jag fick ställa mina så nu skulle här slängas. 


Ja ja, jag hann fotografera lite blommor innan det var dags att åka. 



Lite av allt skräp 


Hungriga som vargar så åt vi sen upp lite av de rester som fanns kvar sen igår från allt grillat. 

Har man chansen så passar man på att tvätta bilen också. Bäst att ta vara på tillfället eller hur? På parkeringen i Stockholm så står jag under ett träd som savar rätt ordentligt så bilen blir alldeles flammig och kladdig.
Snart dags att få en guidad tur på Stora Holmen i Fåsjön via båt. Ska bli spännande då jag aldrig varit där tidigare trots alla år i Nora. Ja, det finns platser jag aldrig besökt där tidigare. Så liten ort är det inte..... 


Tuva hann komma en kortis innan de skulle vidare och ville få flätat hår med en tofs som hon fått av morbror Dick. 3 flätor blev det. 

Nu förstår jag vad det pratas om att Stora Holmen är annorlunda. Som att beträda ett månlandskap. Mjuk bergart som har fårats av vatten och vind bla.  

 Badklädd och ska bara mota bort alla andra gäster som fanns där det var sandstrand och sandbotten.




Hur mycket sten det än må vara så kan man ändå hitta någon växt som kan överleva i någon spricka. 






I sprickorna vid de högre klipporna växte det tom hallon. Lite för långt ner för att jag skulle nå dom tyvärr. 








 Grillplats med vindskydd fanns det på den ena sidan av ön.



Ingen som lagt i de färdiga bryggorna ännu men kanske man ska åka tillbaka någon gång och få i dom så de kan användas av alla. 

Efter denna sköna kväll med bad så blev det tacos med skratt så tårarna rann på många av oss. Även vacker skönsjungande sång fick jag äran att höra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar