måndag 25 juli 2011

En 10 milatur på cykel Vaxholm tor.

Lördagen den 23 juli såg det faktiskt riktigt riktigt trevligt ut på väderkartan så vi vågade oss ut på en lite längre cykelrunda. Vaxholm tor med olika vägalternativ för att få en runda. Vi började med att cykla in mot city och mot Slussen för att vika av mot Nacka och får då stanna för broöppning vid Danviksbron. Lite svårt att förstå att man ändå är inne i Stockholm när man står så här fridfullt och får vänta med Globen i bakgrunden.


2 stycken segelbåtar med lite för långa master var det som skulle passera plus ett gäng mindre båtar men de kom ju under ändå.

Här har vi nu passerat Värmdö och stannar för att invänta färja nummer ett mot Vaxholm. Det fanns massor av fina saker efter vägen men det blev aldrig något stopp på denna semestertur utan jag stannar nästa gång jag cyklar här vilket antagligen blir under kommande dagar ändå. Nu hittar jag ju vägen och har karta inladdad i min fina GPS. Platsen heter Stenslätten och det finns ett lite mysigt fik här så det blev glass.




Nu står vi i alla fall på färjan som ska ta oss mot Rindö och sen blir det nästan galopp till andra sidan om man ska hinna med men färjorna går ju fram och tillbaka hela tiden.


Även här på Rindö sidan blir det stopp nästa gång för fotografering då det fanns en hel del ruiner här. Mycket man missar när man bara susar fram och förbi!



Nu är vi på färja nummer 2 mot Vaxholm.



Klart vi fikade ute på udden. Det är ju så gudomligt fridfullt och vackert där. Räkmacka blev det också denna gång. Mums mums mums....
Sen blev det vägen över Bogesund och Arninge så hela sträckan blev 104 km. Skön tur och när vi kom hem så kom även solen fram!

Dagens underbara tanke

Lyckan finns inom oss och inte utanpå,
så det är inte så viktigt vad vi äger
utan vilka vi är.
"Henry Van Dyke"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar