söndag 31 juli 2011

Löptur, cykeltur och samvaro i Kristinehamn

Lördag 30 juli
Pia och jag tog en kortare löprunda på 2.8 km uppe vid Norvalla. Mest för att jag skulle testa de nya Five Fingers skorna. Kändes hur bra som helst att springa med dom. Lite studsigt i början men det gick över. Ska testa dom fler gånger under veckan som kommer nu när det är slut på semestern.
Väl tillbaka hos busungarna så skulle Ella ut en kortis och ta sparkcykeln runt huset och mamma fick ta Timothy i vagnen.
För egen del blev det lite proteinfrukost med macka och banan för att direkt svida om till cykelkläder och ge sig av ner till Pia och Uffe för en cykelrunda.
Vi cyklade mot Born - Tjurskallen - Öskevik - Nora sjön runt och tillbaka hem. En runda på ca 5 mil.
Tack för trevligt sällskap och en härlig runda.




Undrar hur detta ska sluta? Kommer jag att nå mina mål eller ej? Det visar sig men skidorna är jag inte orolig för eftersom den säsongen inte är igång ännu. Löpningen.... Hmmmmm Många mil kvar ännu men en del långa lopp också.

På väg tillbaka så möter jag Annichen och Ella som är på väg till Lågprismagasinet för att köpa gardiner och Ella cyklade såklart!
Här får jag nu vakta cyklar utanför och de är ju så läckra båda två och det är INTE jag som har stödhandtaget!

Här är den kommande cyklisten med fina röda cykelvantar!

När vi väntade in Ari som skulle komma med cykel från Stockholm så passade vi på att tatuera en tiger på armen.

Här står vi nu med flagga och katt och hejar på Ari när han kom uppför backen!

Färdigduschade så åkte vi sen mot Kristinehamn för att grilla lite med bästa Marita och Benny och även Johan som kom dit. Visst ser det mumsigt ut? Kyckling och lax och en massa grönsaker och såser.

Lilla Lucia somnade gott på det varma golvet!

Här är underbara gänget! Johan, Marita, Benny och Ari. Visst har vi det mysigt och fint? En helt underbar sommarkväll i goda vänners samvaro. Kan det bli bättre än såhär? Dessutom avsluta semestern på detta vis. Jag bara njuter! Vi avslutade kvällen med att titta på bilder från våra resor till mallis och man bara längtar tillbaka.
Tack alla inblandade för att detta verkligen blev av!
Väl tillbaka i Nora så hoppade Ari ur bilen och Annichen hoppade in för att vi skulle åka till Solliden för att hämta hennes vänner som hade varit på bröllop. Landade i soffan vid 02- tiden.

fredag 29 juli 2011

7.3 mil Kristinehamn - Storfors - Kristinehamn tid 2.40

Fredag 29 juli bjöd på en härlig cykelrunda i Kristinehamns området. Klev upp 05.15 för att packa ut allt i bilen som skulle med mot Kristinehamn, Nora.
Landade i Kristinehamn vid 9.20 tiden och Benny och jag begav oss ut på en tur mot Storfors. Precis när vi skulle trampa iväg så kom det en kort skur men det var bara skönt. Vi valde att ta gamla landsvägen mot Storfors förbi Lundsbrunn och Lundsbergs skola.
Väl framme i Storfors så mötte Johan upp som hade cyklat dit tidigare för att åka till sina fd arbetskamrater en stund.

Vägvalet tillbaka mot Kristinehamn blev över Bjurtjärn vilket jag är glad för. Härlig fin och rolig cykelväg blev det! Den här gumman står vid ena änden av sjön av Alkvettern och vinkar till andra sidan till.......

......... denna Herre på andra sidan.

Hela resan blev således 73 km och en tid på 2.40 med snitt på drygt 27km/timme.

Sen blev det underbar lunch med paj och sallad och trevligt sällskap. Tack underbara Marita, Benny och Robert för att vi fick komma och störa såhär mitt på semestern.
Tack Susanne och Johan för sällskap!
Efter att ha släppt av Susanne i hennes hem så blev det Nora och lite barnmys på kvällen och pizza.

torsdag 28 juli 2011

Cykelrundan på Ekerö per bil och en massa annat

Idag blev det en biltur istället för att hinna med allt som skulle ses och göras. Det bnörjade med en biltur ut till XXL sport för att kolla läget.
Blev lite skojsiga saker till de små och ett par nya klotsar till mina cykelskor. Sen fortsatte vi mot Drottningholm - Ekerö för att visa de fina cykelvägarna som finns.
Stannade sen till vid Kina slottet för en vandring runt där i parken och bland husen.


Vackra inredningar och fina saker. Det här huset var för herreskapet för att att få vara ifred från tjänstefolket och om ni ser de möbler som står på varsin sida om bordet så är det lite spännande. De snurrade nog ner på något vis för precis under detta rum så ligger själva matsalen med kök osv. Fanns 2 runda lock på motsvarande sidor om bordet mot oss.....


Vackert även ute!

Det här huset kallades för Biljarden.




Nu är vi nere i matsalen!

Vi käkade varsin våffla för att stilla hungern och varsin dricka för att släcka törsten i denna värme.

Vi for sen vidare till Drottningholms slott.




Fick ta kort på högvakten bara jag höll mig utanför cirkeln!


På parkeringen sen så var det en tjej som skulle ut och åka inlines. Det här är en ny typ av inlines med större hjul och lägre skor. Allt för att bli snabbare men märk väl, INGA BROMSAR!
Jag som tycker mina inlines rullar tillräckligt fort!

Vi åkte sen till Cykelcity och till Bikeguide där vi hade turen att träffa Erik i några minuter. Så coolt och härligt med att se att den här bilen kommer att ge reklam!
Vi fortsatte sen förbi mitt jobb så Johan fick se var jag jobbar och vidare till Cykloteket där Johan köpte cykelkläder. SEN var det verkligen dags för mat! Barbeque på Kungsgatan fick bli mötesplats eftersom även Ari nu slutat jobba.
Mycket gott med mat och kall cola! Sen blev det hemfärd och Johan drog mot Örebro igen.
Tack för härliga dagar! Finns mycket kvar att se!

Lycka

Vårda lyckan ömt
för den är bara till låns
"Pam Brown"

onsdag 27 juli 2011

27 juli Vaxholmsrunda 103 km

I strålande solsken redan vid 9 klev vi på cyklarna utan att se några moln på himmelen och begav oss mot Vaxholm via Nacka, Värmdö och faktiskt TORSBY! Johan blev lite paff och sa, Nu har vi nog cyklat fel!
Ja nog finns det ortsnamn som inte är där dom ska ibland. Paris utanför Kilsbergen tex.....

Vi fortsatte en bit till och när vi hade ca 1 mil kvar till första färjan mötte vi en konstig ko. Undrar vad Mamma Mu skulle ha sagt om denna?
Här var det restaurang i alla fall och riktigt mysigt! Tror det är en lantbruksskola eller liknande.


Parkering för alla hästar!


Nu har vi kommit över till Rindö.



Gissa var vi hamnat nu? Självklart på favoritcaféet i Vaxholm. Så gott så underbart njutningsfullt. Det blev över Bogesund tillbaka och resan blev ca 103 km och tog effektiv tid 4 timmar och 20 min. VARM DAG!

Varma ord!

Lycka får mitt hjärta att mjukna
"Harinder Purewal 10 år"

Lidingörunda vid Grönsta 10km löpning

Tisdag 26 juli:
Här står vi nu vid ökända aborrbacken bara för att bevisa och visa alla inblandade hur tuff den faktiskt är. Uffe, Patrik, Pia och Jonas. Det här är INTE under löpturen utan efteråt eftersom alla inte hade passerat där.
En härlig varm runda blev det och riktigt riktigt kul att ha sällskap för en gångs skull och bli lite mer pressad. Tack Pia!

Väl hemma så fick Johan hjälpa mig att få ihop takräcket med tillhörande cykelställ. Se så snyggt och sportigt det blev! Nu kan jag fara runt igen överallt med cykel dessutom så ingen kan känna sig säker längre. Tack Johan!

Mormors enda tjej fick per brev ett par clipsörhängen och blev så HÄR glad! Härligt att göra någon så lycklig. Det leendet värmer ett hjärta!

Lyckorden för idag

Lycka är en varm känsla inombords
"Tracey Dowson 8 år"

tisdag 26 juli 2011

Lite blandad kompott

Vissa dagar flyter bara på och man bara är. Men oj oj oj vad sköna sådana dagar är också! Man kan tex hinna njuta av blommorna man passerar till o från bilen. Är nu inne på sista semesterdagarna och det känns lite jobbigt samtidigt som jag kan känna att det blir nog bra att återgå till jobbet för om det blir så här fina sommarkvällar så hinner man ändå med en del på kvällarna. Tuffast blir det att orka ta tag i träningen på samma sätt efter tidiga morgnar och 8 timmars arbetstid. Men det är bara att bita ihop och ta vara på helgerna lite mer.

Jag har hunnit med att köpa en träningsväska för mobilen och en GPS så det blir lättare att ta sig fram dit man ska. Ska använda den även på cykel så det blir intressant att se vad den går för.

Sprang 5 kkm banan på Ursvik en dag när det hade regnat lite på morgonen. Det var hur mycket sniglar som helst och dessutom så var de STORA. Kändes inte helt okey att springa och ha dom här jättarna under fötterna ska jag säga. Lite krasande här och där.


Vi tog en tjejdag (och liten killedag) i Karlstad när vi ändå skulle till Molkom och hälsa på brorsan Peo med familj. Här lite glass på IKEA efter att maten finns i magen.


Det blev även ett inköp av Five Fingers skor för att se om de fungerar bättre på fötterna vid löpning och att jag kan slippa skavsår bla. Kanske även slippa ont i benhinnor och hälsenor. Men det tar lite tid att vänja sig med dom tydligen. Att gå runt i dom känns bara så underbart skönt och barfotaaktigt!

Tänkvärda ord

Lyckan finns till för alla,
men den är lika flyktig som en fjäril.
Lyckan är vacker som en blomma.
Den kan inte uttryckas i någon dikt.
Den kanske bara varar en kort stund,
men den finns kvar inom oss i evigheter.
"E. Wright"

måndag 25 juli 2011

En 10 milatur på cykel Vaxholm tor.

Lördagen den 23 juli såg det faktiskt riktigt riktigt trevligt ut på väderkartan så vi vågade oss ut på en lite längre cykelrunda. Vaxholm tor med olika vägalternativ för att få en runda. Vi började med att cykla in mot city och mot Slussen för att vika av mot Nacka och får då stanna för broöppning vid Danviksbron. Lite svårt att förstå att man ändå är inne i Stockholm när man står så här fridfullt och får vänta med Globen i bakgrunden.


2 stycken segelbåtar med lite för långa master var det som skulle passera plus ett gäng mindre båtar men de kom ju under ändå.

Här har vi nu passerat Värmdö och stannar för att invänta färja nummer ett mot Vaxholm. Det fanns massor av fina saker efter vägen men det blev aldrig något stopp på denna semestertur utan jag stannar nästa gång jag cyklar här vilket antagligen blir under kommande dagar ändå. Nu hittar jag ju vägen och har karta inladdad i min fina GPS. Platsen heter Stenslätten och det finns ett lite mysigt fik här så det blev glass.




Nu står vi i alla fall på färjan som ska ta oss mot Rindö och sen blir det nästan galopp till andra sidan om man ska hinna med men färjorna går ju fram och tillbaka hela tiden.


Även här på Rindö sidan blir det stopp nästa gång för fotografering då det fanns en hel del ruiner här. Mycket man missar när man bara susar fram och förbi!



Nu är vi på färja nummer 2 mot Vaxholm.



Klart vi fikade ute på udden. Det är ju så gudomligt fridfullt och vackert där. Räkmacka blev det också denna gång. Mums mums mums....
Sen blev det vägen över Bogesund och Arninge så hela sträckan blev 104 km. Skön tur och när vi kom hem så kom även solen fram!

Dagens underbara tanke

Lyckan finns inom oss och inte utanpå,
så det är inte så viktigt vad vi äger
utan vilka vi är.
"Henry Van Dyke"