lördag 26 oktober 2013

Dag 13 Italien fredag 11 oktober Siena 92 km del 1 (Till San Gimignano)

Cykeln klar, solen skiner och frukost intagen. Inget som hindrar oss från vad vi kan se en av de finaste rutterna här nere. Idag ska vi styra kosan mot Siena som kommer att bli en tur på ca 90 km. Vi kommer att ta tåget tillbaka för att slippa köra i mörkret och slippa stress köra.
Backar backar backar, nu kör vi nedför en del vi har klättrat uppför tidigare i veckan.

Nu har vi klättrat rejält och enligt GPS föraren så skulle det bara bli några mindre backar inga långa brantare. Nice då har vi nog gjort det vi ska nu.
Även här finns det vassvägar. Det mest imponerande är nog att vi är otroligt högt upp och det växer vass efter vägen. 


Här ska vi fortsätta sen på trevliga små slingrande vägar. Mysfaktorn är hög. 



Härifrån kom vi och det kan ju anas hur vägen bara försvinner nedåt där vägen tar slut på bilden.



Visst kan man luras lite lagom. När jag trodde att vi hade klättrat färdigt så hade vi dubbelt upp kvar. NU är jag nog bara några trappsteg från himlens portar. Det tog tid att ta sig uppför dessa backar men det var fina härliga vägar. Lite jobbigt psykiskt att först klättra och klättra och sen kommer det en rejäl utförslöpa och inom sig jublar man att yes nu ska vi utför för att sen påbörja att klättra uppför igen och den här gången längre och högre än förra gången. 


Nu är vi högt upp i alla fall. Underbar utsikt. Man kan inte fånga allt på en bild men minnet finns där när man ser den själv.


Nu har vi kört utför en hel del och det var tur att armvärmare och vindväst fanns med för annars hade det blivit kallt.

(Det visade sig att vi skulle ned först för att komma till byn vi ser längst upp på kullen. Tur man inte vet allt innan.) 



Vi ska fortsätta nedför ett tag till som ni kan se på bilden. 


Härifrån kom vi och även här syns det hur högt upp vi har varit. 


Efter ca 5 mil kom vi fram till en mysig by med murar runt omkring där vi nu tog vårt första riktiga stopp för att fika. San Gimignano heter byn. Många många turister och vandrare. 
Vi klev in genom en port i muren och hamnade i ett valv.



Fiket hägrar då vi inte ätit sen i morse ca 2 ½ timme tog det hit effektiv tid. 






Här ska njutas och trycka in lite energi. Vi har ca 45 km kvar innan vi är framme i Siena. 


Här kunde man huka på sig lite och klättra in för att komma till murkanten vad jag kunde förstå men vi hoppade det då vi hade cykelskor och det hade kunnat bli lite halt på stenplattorna.

Trevligt ställe det här. Ca 7 tusen innevånare här och det tillhör provinsen Siena. 




Lite glass blev det för herrn från en Gelateria som hade vunnit pris på sin glass. Själv vågade jag mig inte på glass då vi skulle cykla vidare. Smakade små glass skedar på de olika smakerna i alla fall.






Här kunde man hitta alla sorters olika kött. Finns tydligen gott om vildsvin här i trakterna. Det har jagats varje morgon på vingården och vi har hört skott och haft skällande hundar på drev utanför fönstret.  


Lemurer vaktade ingången till en konsthall.  

I nästa inlägg fortsätter vi till Siena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar