lördag 26 oktober 2013

Dag 13 Italien fredag 11 oktober Siena 92 km del 2

Nu har vi kommit fram till Siena centralstation och börjar med att beställa tågbiljetter så vi har koll på tiden när vi ska åka tillbaka.
Det blev absolut ingen plattåkning de sista milen från stoppet och hit. De små skedar av glass jag smakade höll på att komma upp då jag fick rejält med kramp i magen ca 20 minuter efter att vi hade gett oss iväg. Vi rullade snabbt utför först men sen gick det rakt uppför igen och jag lovar att tack vare koncentrationen att hålla mig på cykeln och utanför bilarnas område så stannade magens innehåll kvar där den skulle. 


Ännu en ljuvlig stad omgärdad med murar och otrolig arkitektur. Skulle lätt ha kunnat gå i timmar och bara fotografera allt. 





Här kommer vi nu ner till det storslagna torget som är känt för sina hästkapplöpningar Piazza del Campo.
Det var turister precis överallt. Vi fick många positiva reaktioner för våra cyklar där folk stannade och stod och beundrade dom och frågade en hel del. Många amerikanare och tyskar.




 Oj oj oj vad vi har sett mycket vackert och vi har slitit en hel del också på våra cyklar.







Det var inte ens platt inne på torget utan man fick se till att man stod stadigt om man skulle fotografera så inte cykeln tog en egen tur. 



Här är vi nu framme vid en av de vackraste byggnaderna. Sienas Cathedral. Nu på hemmaplan finns det en viss ånger att vi inte gick in där men det får bli vid ett annat tillfälle.










Dags att ta sig ner till centralen så vi inte missar tåget. På med cyklar och på med oss. Hem och duscha och byta om för att åka ner till restaurangen vid dukat bord. 





Här är buffén för förrätterna. Mycket att välja på. 



Förrätt skulle lätt räcka till huvudrätt för min del. 







En underbart vacker härlig dag!




Info till Siena här ovan.




Inne i Siena



Cyklingen från Pntedera o hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar