lördag 26 oktober 2013

Dag 12 Italien torsdag 10 oktober Collesalvetti 86 km

Godmorgon Toscana. Dags att röra på sig. Vi ska snart hem och har inte tid att ligga o slappa för länge vi måste hinna se lite till. Upp o hoppa.
Till slut tittade det ut en något nyvaken Ari.


Vill inte lämna denna plats ännu.


Ostadigt väder regnet hängde i luften men det var varmt och skönt. Överallt i alla små byar kunde man hitta gamla bevarade byggnader utefter trånga trånga gator där man blev förvånad över att man kunde mötas överhuvudtaget.



Byarna ligger i alla fall högt upp på en vacker platå med utsikt över nejden.

Vill inte klippa dessa gräsmattor i nedförs och uppförsbackar.


 Vackert grönskande, det är fördelen med Italien och det är grönt och frodigt.

Upp och ner för alla backar igen. Varför förändra rutinerna? Hittade ett litet fik mitt ute i ingenstans. En massa uppstoppade djur överallt. En cigarrrökande cowboy som ägare.








Fundera lite på om det är grusväg eller asfalt. Man kan inte riktigt vara säker alla gånger. Om vägarna ser ut så här och man sen helt plötsligt ser varningsskyltar för att vägen är dålig, ja då börjar man fundera på om man är ute på åkern och harvar med cykel. Asfalten och underlaget kanske man ska kalla det var inte alltid av bästa kvalitet tyvärr men härliga vägar i underbar natur ändå.

Här ska vi nu påbörja ytterligare stigningar med serpentinslingor. Det kom en bil vid ett tillfälle och körde om oss så det var en väg. Jag hade faktiskt börjat tro att det var en nedlagd icke trafikerad väg då man i uppförsbackarna cyklade hoppandes över en massa fårbajs mm. Hade behövt ha crossen på vissa sträckor.

Vackert när man kom upp till toppen. Se hur solen visar sig i en liten glugg över en liten plätt.



  Här ser man var solen bröt igenom molnen.


Åhhhhhhhh där nere ser vi Autostradan som vi ska åka jämsides med ett tag. När vi kom ner till platten så öppnade himlen sig sådär underbart med skyfall bara någon mil kvar till Collesalvetti där vi tänkte fika. Naturligtvis blev det dessutom felkörning och vi blev lite sura utvändigt och invändigt. Det redde upp sig till slut och vi kom in på rätt väg. Problemet med en GPS är att det kan vara svårt ibland när vägarna går precis bredvid varandra och har konstiga rondeller som går som slipsknutar.
Fördelen är att man får lite äventyr och se saker som man kanske inte hade sett annars.
Vi var nu väldigt nära Livorno ca 20 km dit.

Här har vi nu efter ytterligare klättringar hittat ett mysigt fik med en massa gubbar som satt och spelade kort.
Precis nu när jag skriver det så slog det mig att det är lite märkligt men när jag tänker efter så har det faktiskt varit nästan bara gubbar inne på caféerna / pubarna där vi stannat. 90 % av alla ställen har det varit så framförallt i byarna och det är gubbar som har stått innanför disken också. Dessutom är det då medelålders män och under som stannat till med bil/firmabil och slunkit in och tagit ett glas vin, rökt och snackat lite för att sedan ta sig vidare med bilen.
Nu kom den underbara solen fram igen och kläderna blev torra igen.

Så härligt med lite färg.




Det blev ännu en helt gudomlig dag på cykel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar