söndag 22 maj 2011

Sommarbris från Elfsviks Gård Lidingö


Vad ska man hitta på en underbar solig söndag när man inte vill sitta inne bara? Vill umgås med folk och njuta av sommarvärmen tillsammans med någon annan och hitta nya fina platser? Jo man kan sms:a en vän, ganska tidigt med risk för att väcka någon, och fråga om vi ska ta en cykeltur inkl fika och en MASSA pladder! Det var så jag gjorde denna söndagsmorgon. Offret blev Anita och hon skulle bara o träna en timme först så skulle vi ses sen och ta en cykelrunda. HÄRLIGA spontana människor det finns! Tack underbara Anita!

Cyklade ut till Lidingö knappt 2 mil och upptäcker efter vägen att min cykel ska trilskas ordentligt med att bara bjuda på en växel. Dessutom en ganska tung, i alla fall i uppförslutorna ute på Lidingö, men bara att bita ihop o se det som träning!
Tappade dessutom kedjan nere vid Sjövillan bakom AGA huset. Bra början! Mötte sen upp Anita och hon hade fått tips om ett bra ställe att cykla till. Elfsviks gård längst ut på udden mitt emot Gåshaga. Vacker väg ut och gudomligt vacker plats.
Läs mer om Elfsviks Gård som har otroligt gamla anor och historia.


Vacker bild över havsviken från Villa Söderås där vi köpte lite gott fika och tog med oss ner till bryggan där vi landade en stund och bara njöt av livet.



Rogivande och kvalitetstid till max. Ingen stress inga måsten. Bara livet här och nu i denna stund. Blåbärsmuffins och cola/kaffe var en höjdare.

Vi cyklade sen efter vattnet tillbaka in mot Lidingö city och hamnade på riktiga skogstigar och helt plötsligt så möter vi en massa löpare med startnummer dessutom! Jisses, hur ska detta sluta? Vi på cykel mot dom.... Ja ja, vi lät dom springa förbi och ska precis hoppa på cyklarna så kommer de tillbaka igen och en gång till efter det! Vi insåg sen att de sprang med cykelbyxor på så vi antog att det var ett lokalt Triathlonlopp, det visade sig vara ett Duathlonlopp!

Vi fortsatte vår färd mot centrala Lidingö och passerade Presto grillen där vi stannade för att inta varsin tunnbrödsrulle. Lite coolt att käka på den grill där tunnbrödsrullen föddes för ca 45 år sedan och som dessutom var en av Sveriges första korvkiosker.
Väl hemma så visade tripmätaren på 53 km cykeltur idag. Underbar tur!



Avslutar här med en liten kortfilm från havsbandet.


Dagens vackra tänkvärda ord

Det är de små vardagliga framgångarna
som skänker lycka här i livet.
"Pam Brown"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar