söndag 15 maj 2011

6 maj Sa Calobra, sista dagen på Mallis med cykel

Sista dagen för cyekltur på Mallis för denna omgång. Varför inte ge sig ut till det kända passet Sa Ca lobra och se på utsikten? Jag gav mig inte av utför för att sen klättra upp men ni ska inte tro att vägen DIT bara är en lek. Man får ge sig på 2 riktigt tuffa bergsklättringar innan man ens är där. Först Coll De Sa Battala som är 8 km lång med max 15% lutning 576 möh men så rolig och fin väg. Sen ytterligare en klättring till toppen på Sa Ca Lobra och fiket. 2.5 km lång och 682 möh. Det här kändes i luftrören för en som glömde dra Bricanyl innan sista stigningen....
Orkar o kan man o har möjlighet så är det värt att ta sig dit på ett eller annat sätt! 103,14 km blev hela dagsutflykten. (Kan erkänna att jag funderade ett tag på att lifta med någon av alla dessa stora turistbussar som passerade oss på dessa serpentinvägar.)


Här står vi då innan hjärtat ska ge sig av utför dessa slingrande vägar för att sen ha som mål att komma tillbaka upp igen! Hur kan man vara så dum ? :0)

Man kan fakstisk stå kvar här vid högsta punkten typ o fotografera o känna svindel så det räcker. Det kändes i maggropen när jag klättrade i strumporna ut på klipporna. Cykelskorna vågade jag definitivt inte ha på mig och klättra... Då hade jag nog säkert ramlat ner.


Slipsknuten som denna böj kallas på Mallis.

Tunneln som går mitt under slipsknuten på förra bilden. Vägen ner till helvetet kanske?

Även här har de de otroligt goda mackorna Pa Amb Oli. Kan behövas för alla som trötta kommer tillbaka upp från helvetet.



Här är det en trött nöjd varm man som kom tillbaka upp i alla fall.

Bilden är tagen från caféet åt andra hållet så att säga.

När man kliver upp på cykeln igen (om man nu har stannat) från caféet tilolobaka till mänskligheten så börjar det direkt med en vass uppförsbacke som tar musten ur en. Brant och seg. Så här högt upp var vi i alla fall.

Utsikt direkt från toppen innan vi nu ska åka nedför i 2,5 km. Lika illa det för min del!

Här är vår favoritrestaurang på våran gata vid Belle Vue.

Sista måltiden som Angel sa med förtvivlan. Grillad lax och lite potatisskivor.

Solbrända och bruna avslutar med en Sex on the beach.


Här har vi hela vårt gäng på restaurangen. Angel längst till vänster som dessutom skjutsade oss till flygplatsen i Palma. Bredvid Ari står dottern till ägaren och bredvid henne står hennes dotter. Härligt underbart gäng som vi lärde känna efter dessa dagar! Synd med motljuset.
Tids nog kanske det fungerar att jag lägger upp lite filmsnuttar men just nu är det segare än tuggummi.

Lyckord som gör att man blir glad!

Lycka är att ligga i sängen en regnig morgon
"Adrian Knight 10 år"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar