lördag 21 maj 2011

21 maj cykelguide i Stockholm

Vilken underbar dag det här skulle bli. Solen sken och riktigt riktigt skönt ute. Vi skulle iväg o träffa Erik o ett gäng entusiastiska cyklister. Vi lastade cyklar på släpkärra och körde iväg 46 st cyklar till Vasamuséet. En större grupp med 46 franska turister skulle först vara inne på Vasamuséet och sen skulle de ta cyklar till Skansen.


Helt plötsligt började det komma en massa turistbussar så det var bara att flytta undan alla cyklar så alla kunde samsas om samma plats.

Känns skönt att ha lite närhet till hemmabygden med Grängesbergs buss!

Här har alla hamnat på Skansen i alla fall och jag sitter utanför o vaktar alla dessa cyklar.

Nu har vi lämnat det franska gänget vid Rosendahls restaurang där de skulle bli hämtade med buss och alla cyklar är nu transporterade till Källviken istället där det nu ska bli guidad tur med 30 st från Belgien. Uppdelade i 2 grupper där Elias och jag tog hand om en grupp och Jessica o Ari en annan grupp.


Här har Erik dukat upp med lite fika i det gröna. Alla var nöjda och trötta efter en cykeltur från Källviken via ett galleri till Djurgårdsbrunn och sen lämnade vi av alla vid Akvarium för att de skulle vidare ut på en båttur.
Det här blev en helt ny upplevelsedag och en härlig sådan. 10½ timme senare kan jag erkänna att det kändes i kroppen att ha varit aktiv hela dagen. Väl hemma blev det gott med mat som oxfilé, klyftpotatis mm mm.

Dagens vackra ord

Lycka är när vågorna sköljer in över stranden
utan att förstöra mit sandslott
"Alexandra Wells, 10 år"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar