måndag 9 maj 2011

29 april Orientbacken avklarad på Mallis, 14 mil

Idag skulle vi ta en kortare bensträckartur bara MEN som vanligt så drar man iväg lite annorlunda. Vi började med Can picafort, Santa Margarita, Maria, Sineu, Binfali, Sencellas, Binissalem där vi stannade vid cykelbutiken och sprang på folk från Arboga som dessutom tipsade om bra boende på Sea Club i Alcudia om man ville bo bra o billigt.

Vi stannade även här i Binissalem och fikade och satt då granne med 2 karlar som bodde 2 våningar under oss på samma hotell. Den ena från Lidköping och den andra från Linköping. Meningen var egentligen att vi skulle vända mer hemåt här men så blev det inte efter lite pepp och kollande på kartan. Det blev en tur hem via Orientbacken för att känna lite mer berg under hjulen.

Vi fortsatte nu mot Consell, Santa Maria, Bunyoles där vi fikade igen innan bergsklättring. Mot 5 km uppför och upp till 15% stigning och sedan nedför. Här ska vi precis börja klättringen uppför och ser Bunyoles nere i dalen.

Äntligen, nu är jag snart uppe!

Det var nog en snittfart runt 9 km/h uppför och nedför betydligt fortare. Hade en maxfart på 55,7 utför.
Nästa by var i alla fall Orient, Lloseta, Inca, Sa Pobla och Alcudia.

Här är vi på väg utför med en underbar utsikt bakom oss där vi nyss klättrat i bergen.

Skönt när man väl var hemma. 139 km blev dagens tur

Väl hemma på våran gata så blev det glass på "våran gata" och en pannkaka med Baileys och Nutella toppat med Floursocker! Det kommer en liten bild o film på hur dessa pannkakor görs lite senare på bloggen.

Liten karta över Mallis som visar lite hur bergen är placerade.

Avslutade kvällen på ett av våra favoritställen med pasta på El Foro Verde och ett glas Amaretto. Lovar att jag sov gott sen på natten.

Lycko ord för dagen

Lycka är frid och frihet i djupet av hjärtat,
att få leka som ett barn och att få skratta åt skämt.
Lycka är små saker som hjärtat vårdar ömt
och gömmer för evigheter.
"Clare Southwell 12 år"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar