onsdag 10 juni 2009

Måndag 8 juni Östersund - Frösön med omnejd

Vi skulle egentligen ta oss en tur med cykel runt Östersunds vackra vägar men så blev inte fallet.
Regnets vädergudar hade visat sig från sina sämsta sidor på natten och morgonen. Men vi satt ju faktiskt inte i sjön så vi tog bilen och åkte runt lite.

Vi tog oss från hotellet till Frösön och en brant brant uppförsstigning upp till Frösötornet. Solen tittade fram mellan varven så vi fick fin utsikt i alla fall. Har ni inte besökt denna plats så rekommenderar jag starkt att ni tar er en tur upp hit.


Här ser vi ett av de härligaste vandrarhem som finns. Naturligt underbart. Går inte att beskriva, bara uppleva.


Öppet tider och priser kanske ni kan urskilja annars finns det en hemsida för denna plats som ni ser på skylten.


Framsidan på vandrarhemmet.

Man får krypa in genom dörrarna och tror man ska komma in i en visthusbod eller fädbod. Lite läckert. Men det är lagom högt i tak inne där det finns vånings sängar.

Baksidan på långa längan. Finns även mindre hus att hyra in sig i.

Man går bara 500 m så kommer man ner till toppen av slalombacken på Frösön. Är detta sant att det är snö den 8 juni? Ja faktiskt... Förra året var det närmare 30 grader varmt när jag var i dessa trakter samma tidpunkt. Nu bara 8 grader!


Här är utsikten från slalombacken ut över Frösön, Östersund och Storsjön.

Sjöodjuret fick jag se under denna vistelse, tro det eller ej !!!
En riktigt snäll varelse faktiskt!

Vi tog oss över Frösön till Rödön. Här var jag för många år sen på bröllop faktiskt. Kände igen platserna vi hölls på då!

Vägfärjor tog vi tillbaka till Östersund.

Om man har fantasi så kan man faktiskt skönja snöklädda Åretoppar.
Det här blev en helt suverän naturupplevelse och vackra vägar med många sjöar och mycket skog. Synd bara att tiden inte riktigt räcker till när man vill utforska mer av vårt land.
Kommer snart en del 2 till denna resa.
Var tålmodiig!!!!

1 kommentar:

  1. Roligt att se dessa bilder från vandrarhemmet, vi bodde där en natt under semestern.Vi hade "kylskåpet" på taket utanför fönstret.Primitivt och lyhört men minns det med ett leende.Återvänder gärna trots mannens outtalade förhoppningar att det ska rinna ut i sanden.
    Anita

    SvaraRadera