onsdag 5 juni 2013

Cykelloppet Vänern Runt 24-26 maj

Så var det då dags för den årliga insatsen att hjälpa till på Vänern runt för Örebrocyklisterna. Vi är ju tack och lov ett härligt gäng som jobbar tillsammans och alla depåer gör ett bra jobb.
En stor eloge till alla som jobbar för att det här ska fungera. Depåfolk, funktionärer och sjukvårdsgruppen som alltid finns på plats för alla trötta utslitna cyklister då det här är Sveriges längsta motionslopp.
 
Dag 1
Depå 1 strax före Degerfors från Örebrohållet sett. Vi är nu klara för att ta emot de första cyklisterna. 28 olika fartgrupper ska passera här inom loppet av ca 2½ timme.
Det bjuds på bananer, gurka, bullar, sportdryck, kaffe och mera bullar plus vatten vid depå 1 varje dag.





Depå 2 vid Väse strax före Karlstad.
Här kan man få korv, sportdryck, vatten, kaffe och bullar. Här börjar de som cyklar första gången förstå att det är nog många mil som ska sättas i rumpan innan dessa 3 dagar är över.




Depå 3 efter Grums vid Eds kyrka. Här är en av de finare depåställena. Nu är grupperna riktigt utspridda efter dagens första etapp.


Första kvällen tillbringar vi i Åmål i en skola där alla är utspridda i olika hallar och rum för att sova på hårt underlag. Det brukar vara prisutdelningar och något mer på kvällen för alla som är samlade.

I år var det en timmes föreläsning av Anders Adamsson om bla hur man klär sig och varför det är kul att cykla.

Örebrocyklisternas ordförande Fredrik Millertsson och Anders Adamsson.

Dag 2
Depå 1 har den absolut bästa finaste depån på de här 3 dagarna. Håveruds akvedukten bjuder för det mesta på vackert väder och en underbar natur. De som cyklar säger nästan alla att det är den finaste etappen dessutom med krokiga vägar och tekniska backar. Njutning på hög nivå.
Fast jag undrar egentligen vad Natte tyckte då jag bjöd honom på bullar och han svarade: Jag mår bara illa.... Han hade blivit åksjuk på vägen dit. Stackarn jag vet hur det känns. Lider med honom.
Lite kul ändå att ledaren för sjukvårdsgruppen var den som mådde sämst här vid depån. Förlåt Natte!

Nöjda cyklister som bara njuter och trycker i sig bullar. Bra för energi ska man ha.



Titta vad jag hittade dessutom. Många som var riktigt riktigt bra cyklister som får extra pluspoäng då det visade sig att de var stora BIF:are.

Depå 2 som ligger strax utanför Vänersborg.
 
 Depå 3 Lidköping.Nu är leden utspridda och det är långt mellan grupperna. Dag 2 sätter sina spår och speciellt denna dag då det blåste riktigt fult.


Så här kan det se ut när alla väskor står och väntar på sin ägare för att den här gången sova i Mariestad på en skola.
Utgång står på schemat för att sträcka på benen och ta sig ner till centrala delen av Mariestad, närmare bestämt ner till hamnen.

Dag 3
En liten nyckelpiga ville gärna hålla sig hos oss på depå 1.

Målgång av grupp 28 i Adolfsbergs skolan. Många trötta och slitna cyklister även bland de som är vana då blåsten gjort sitt.










Även vi som jobbat under 3 dagar är rätt trötta både i ben och skalle.
Det som ger positiva tankar är att man träffar så enormt många trevliga härliga personer år efter år på det här loppet. Man knyter nya människor runt till sig och man får uppskattning.
Efter lite mat så var det nu dags att kunna fara mot hemmet igen och en ny vecka med jobb. När vi började packa in i bilen kom då regnet som tack och lov höll sig borta hela tiden.
Ännu ett Vänern Runt år är förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar