måndag 20 december 2010

Dag 2 i London 17 dec

Vi började dag 2 med att vi skulle ta oss upp till "Spökkyrkogården".

Trivsamt är det att besöka Karl Marx grav på Highgate Cemetery i norra London. Runt omkring den gamle ideologens grav har kommunistledare från hela världen begravts för att för alltid vara nära sin förebild. Alldeles intill ligger också en man som på gravstenen presenteras med titeln humorist. Karl Marx är inte den ende kändisen på Highgate Cemetery.
Enligt kyrkogårdens hemsida ligger här ytterligare 850 kända människor, men för att riktigt ha utbyte av detta ska man ha bra koll på Londons borgmästare och affärsliv.
Highgate Cemetery ligger på en vacker sluttning intill Hampstead Heath och hela kyrkogården har en sliten charm. På flera ställen varnas vi för fallande stenar.
Det finns en förening som arbetar för att renovera kyrkogården och det kostar tre pund att besöka den.


Här ser vi första delen av kyrkogården och som sagt var. Det var med blandad upplevelse man gick omkring här. En del gravstenar stod upp en del låg omkullvälta och trasiga. Gick man på en grav eller inte ?

Många vackra stenar fanns det dock och man ska inte glömma att under varje sten så vilar ett minne och en historia.

Den historiska Karl Marx med sin oerhört stora gravsten!

Igenväxt men ändå ett minne för någon


Många på en o samma plats

Mycket vackra hus på sluttningen på väg till T-banestationen.

Det tog bara 20 minuter så var det så här mycket snö på gatorna och det var nu äventyret började och flygplatserna började med sina varningar att stänga och avboka flyg.

Vädret växlade enormt som vi kan se på bilderna. Blå härlig himmel och nästan så solen visade sig från en varmare sida. Vi var självklart tvungna att passera Harrods. När man klev in så var det som att komma in i en annan värd. Här kan man inte säga att alla gick omkring med tjocka blöta läderstövlar eller 3 lager tröja / jacka. Nej då, lågskor och högklackat var nog mer passande. Kul att ha fått se denna värld i alla fall.

Museum på vägen hem till hotellet för att byta allt som var blött och försöka bli lite varm.

Här är porten till hotellet

En liten kort vilopaus för de trötta benen var behövligt. Skapligt bra rum. Oisolerade fönster så det drog in o var absolut inte tyst.

Vi tog oss upp på "stan" igen och denna gång drevs vi mot Picadilly Circus och allt runt omkring där. Här var det lite mer liv och folkrush.




Vackra byggnader överallt. Många steg blev det under dagen. Kul med lite bättre väder.



Lite coolt med en ambulans cykel! Tur för tjejen som behövde assistans inne på en affär! Men det är väl enda sättet att ta sig fram på alla shoppinggator!


Här lite bilder från Trafalgar Square i kvällsljus

Café Nero bjöd på White Choklade with Mocka and cream.
MUMS!

London Eye sett från andra sidan Themsen. Vackra färger.





På sista T-bane stationen vid South Kensington så möttes vi av härlig musik från säckpipa!
God natt alla vänner för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar