söndag 29 augusti 2010

MTB tur på Järvafältet som blev reviderad


Solen sken mellan molnen och det var en riktigt fin sensommardag. Järvafältet lockade ordentligt. Det är ngt visst med att plocka fram cykeln och ta sig ut över cykelvägarna och man vet egentligen inte riktigt var det ska sluta.
Tanken var att det skulle bli den korta rundan som är ca 4 mil. Vi brukar variera mellan 3 olika rundor i olika längder.

Men under den här sommaren har man fått lära sig att man nämner inte ordet cykel högt och låtsas inte om att man ska ut heller för då ändras vädret lika snabbt som man drar upp en rullgardin.
Samma sak hände naturligtvis idag. Vi hann inte så långt förrän det bara vräkte ner och vi var blöta direkt.


Vi stannade under en bro och reviderade våra planer och tog bara en runda som tog oss runt Kista istället.
Stannade vid en skola där jag med blandad förtjusnig / skräck såg den här nedgrävda bebisen (staty).
Stora fötter blev det och förundran från min sida om idén och varför?
Var tvungen att googla lite på detta och hittade följande:
"Liten betraktare"
Nicke Roséns ”Liten betraktare under blommigt täcke” är ett märkligt och något makabert konstverk. Konstnären berättar att det är inspirerat av ett barndomsminne av Buddhastatyer i Thailand. Barnet ser lite övergivet ut på grässlänten vid Igelbäckens skola, men – enligt konstnären – tycks det le när barnen leker och klänger på det."
Hittade på en annan sida ngt som jag kan tänka mig positivt och det är att "kroppen" på sommaren ska tydligen vara fullsatt med blommor så det blir som barnets täcke. DET kan säkert vara rofyllt och vackert.
Man blir frustrerad och samtidigt nyfiken och förvånad. Roligt är det i alla fall att hitta ngt nytt under cykelturerna.
Nu en vecka med jobb, utbildningar, möten och träffa kära kollegor som inte sitter på samma ort. Ska bli SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ underbart roligt!
Sthlm måndag och resten i Örebro!

Flyttade Annichen med familj till Nora igår så helgen bara försvann! Njut av de timmar som är kvar och se framtiden positivt för om 5 arbetsdagar så är det ledigt IGEN!

1 kommentar: