lördag 7 augusti 2010

60 milaren avklarad 5-6 augusti

Så tog vi då snabba beslut och tjuren vid hornen för att genomföra 60 milaturen igen och hoppas att jag denna gång skulle kunna klara av hela loppet också. Helst inget regn och framför allt inga stormvindar i samband med detta.
Vi hoppade på våra cyklar torsdag morgon vid 6 tiden och styrde ner mot Askersund. Stackars Christer kunde ha kört av vägen när vi svischade förbi honom när han skulle till Kolmården. FÖRLÅT! Tänkte inte på att förvarna dig!
:D
Lite extra frukost på Shellmacken i Askersund och ännu så länge är jag glad och allt går bra. Vi ligger på ett rullsnitt runt 28km/h.

Jättegoda varma mackor slank ner lätt i magen med lite dryck till.

Vi passerar denna gång Laxsjöarna UTAN regn och det är så vackert här.

Nu är vi framme i Kristinehamn och även hit har det gått riktigt bra. Marita kom precis hit när vi hade lämnat Statoilmacken. Hamburgare med dryck denna gång. Hade behövt Maritas varma händer för att få lite extra energi ........

Dags att packa sig vidare mot Filipstad

Toa stopp mellan Storfors och Filipstad! Tur ingen kom o tömde soporna för då kanske Bianchi hade fått ett ruskigt avslut.

Vi var stöddiga och väldigt optimistiska när det gällde att hålla regnet framför sig och inte låta det komma över oss. Vi hann inte mer än lämna Statoil i Filipstad där vi stämplade och skulle börja bege oss uppför backen då regnet bara vräkte ner. TUR att det den här gången i alla fall var varmt. Blöta blev vi i alla fall men det var bara att kämpa på. Strax före Lesjöfors slutade det regna och vi kunde försöka torka upp lite.
Nu närmar vi oss Vansbro och tog ett kort stopp bara.

Dessa fiskegubbar har funnits här MÅNGA MÅNGA år och aldrig kan de svara på om de får någon fisk eller ej.


I Vansbro blev det stopp för mat och påfyllning av energi och sen trampa vidare mot Falun där vi skulle göra nattuppehåll. Nu har vi gjort 30 mil av dagens 40! Maten intog vi på Flottaren.

I Nås blev det ett kort stopp med energi och lite fotografering.

Mycket vackert efter älven!


Väl framme i Falun så väntade dessa otroliga mackor på att få ätas upp. Underbar personal som hade fixat allt och vi fick dessutom ett bättre rum än vad som var bokat. Scandic uppe vid Lugnet är att rekommendera. Tvättade av kläder och hängde på tork och slukade mackor. Rullsnitt på 28 km/h de första 40 milen!

Drycken behövdes också till mackorna!

Nu har vi kommit in på dag 2 efter 9 timmars nattstopp! Lyxliv kan man kalla det. Vi startade kl 8 på morgonen efter en stadig frukost och här har vi nu anlänt Fagersta och det börjar bli lite tungt kan jag erkänna. Efter lite mat och kort vila så var det bara att börja streta uppför de "underbara" backar som finns mot Riddarhyttan. Trampa trampa trampa! 10 mil kvar ungefär.


Lite fotografering från Länets högst belägna väg.



Nu framme vid Statoil i Lindesberg och nu gör det ont i kroppen. I alla fall där man ska sitta! 4.5 mil kvar och jag räknar ut att jag kan tom gå hem så hinner jag inom tidsramen. Lite längre vila än tänkt men det behövdes för min del.
Skorna av så fötterna fick känseln tillbaka. Tårna var verkligen inte av! Härligt att få behålla dom!

Gissa om jag nu är glad att vi snart är framme!!! Trampar på vidare mot Örebro och vi stämplar in efter 36 timmar. Saft fanns framme i beredskap och sen var det bara att trampa hem till bostaden, duscha och sen ut på Rosalis för att inta god god pasta!
Tack älskade för att du orkade dra mig runt och tack alla ni andra som stöttat mig under den här resan.
Just nu kan jag säga att jag gör inte om det..... Men man ska aldrig säga aldrig. Framför allt så vill jag nog köra en annan bana nästa gång!
Nu kan jag titulera mig som Super Randonneur!

4 kommentarer:

  1. Anna-Karin Nordin13 augusti 2010 kl. 13:25

    Fy tusan så duktigt!!!
    Jag är så djupt imponerad så det går inte att beskriva. Skitkul att läsa om det!

    Riktigt bra jobbat verkligen!

    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Tack Anna-Karin. Jag är oerhört stolt själv kan jag säga och nöjd att det gick vägen den här gången!
    Men utan er alla och er stöttning hade det varit tyngre....

    SvaraRadera
  3. Inte "bara" väldigt bra trampat utan väldigt bra bloggat också! :)

    SvaraRadera
  4. Tack Tobbe jag hade velat höra dig säga GRUMT IRL efter vägen det hade lättat!
    (Fast jag vet inte om jag gör om det igen)

    SvaraRadera