tisdag 7 februari 2012

Sista dagen i Prag 29 januari

Sista dagen i Prag och solen skiner även idag. En promenad upp till TV masten fanns med på planeringen efter att vi checkat ut från rummet och lämnat alla våra väskor i förvaringsrummet.
Det blev ca 1.5 km promenad uppför gatorna för att komma fram. Det var skapligt lätt att hitta MEN man kunde missa tornet om man inte tittade uppåt.

Kolla in de groteska bebisarna som kryper uppför masten.





93 våningar upp i tornet kom vi!





Nu har vi kommit ner på fast mark igen och ska ta oss in till stan och upptäcka lite mer saker innan vi ska vända hemöver mot Sverige. Taxin skulle komma vid 18 tiden.


En lite rolig skylt ägnad till Janina Rosberg, hoppas du tycker den var lite cool. Såg den på vägen upp och tänkte för mig själv att den ska fotograferas på tillbakavägen.

Vi passerade igenom Judiska kvarteret igen och här är Frans Kafka statyn.

Vi tog oss över floden via en annan bro och passerade denna mysiga pub när vi letade efetr ett ställe att ta en öl på. Men vi gick vidare till en av de större Svejk pubarna som låg strax i närheten då det var Masterölen som lockade mannen.




O här fanns det Master!

Här finns det även ett tortyrmuseum som vi avstod från att besöka.

Vi gick in på vaxmuseet istället!





Bäst att hälsa på sin kompis när man nu besökt hans hemstad och några av hans pubar i stan. Soldaten Svejk!








Mick Jagger och ..... mannen!





Soldaten Svejk i närbild.





Här en bild inifrån det enorma shoppingcentert Palladium mitt i centrala Prag. Räknade till 5.5 våningar plus garagevåning.

Nu sitter vi på hotellet och väntar på Taxin. Det här är en mini coca cola.
Eftersom vi hade torsk i våra mobilbatterier passade vi på att ladda dom det sista vi gjorde innan vi skulle åka. Taxin kom tidigare än beräknat så vi fick lite stress och plockade ihop våra saker. När vi väl SATT i Taxin fick jag panik!! Mobiltelefonen!!!! Min också säger Ari då! Så vi höll på att åka ifrån båda telefonerna... Shit shit shit... Men dom kom med hem.

Ja nu har ni fått del av vår resa till Prag och jag hoppas att ni nu har fått lite fina bilder och härlig upplevelse av att ha läst bloggen.
Kanske några av er är peppade för att åka dit? Gör det! Billigt att vara där och MASSOR att se av byggander och annat historiskt.
Har en hel del kvar att se vid nästa besök. En hel del trädgårdar och saker utanför Prag.
Tack för denna reseskildring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar