lördag 15 mars 2014

Dag 2 Sicilien Catania 7 mars

Efter konferensen var det fri tid att utforska staden. Dina och jag tog på bra promenadskor och tog oss ut på en promenad. Vi hittade en hel del härliga byggnader och parker.













En helt underbar park mitt i Catania. 



 Tänk att ändra datum varje dag!










Vi hittade ett ställe med typ catering. Gissa om alla skrattade åt oss och med oss. Tokiga turister. Vi visste inte riktigt vad vi beställde och vi fick allt på olika tallrikar. Vi fick dessutom be om att få in det sista samtidigt då de annars hade burit ut det till oss sist. Vi fick först inte sitta ute heller för det var dåligt väder enligt dom.
Ja vi åt och vi åt så vi trodde vi skulle spricka. 


 Vi gick på måfå då vi inte hade någon karta och lyckades ändå hitta havet även om vi inte hittade någon strand.









Lite kul då vi sprang på ett AGA hotell nere vid havet. 

Lava utefter hela stranden vilket visade sig vara fån 1669 då det var ett stort utbrott från ETNA som spred sig ända ner till havets strand.











En liten fiskeby strax i utkanten av Catania. 


Någon sorts kanotbasket i hamnen.



Vi avslutade promenaden vid ett café och smakade goda bakverk.
Senare på kvällen hittade vi en pizzeria med god pizza. Lite kusligt att hamna på bakgator när vi bara var 2 stycken. Några maffioser såg vi dessutom på vår vandring och vi blev tom erbjudna en intervju från ett filmteam. Uppmärksamheten när vi rörde oss under den här promenaden var känslan av att i princip gå med ett toapapper hängandes under skorna eller någonstans i kläderna. De hängde ut från butiker, bilar och matställen och följde oss överallt där vi gick.

Utan karta så skötte vi oss riktigt bra på vår vandring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar