tisdag 6 juli 2010

Förklaring till VAD det är jag cyklar plus övriga bilder

Söndag 4 juli var en varm o het dag. Luften stod i princip stilla och man orkade ingenting.
Kroppen gjorde bara vad jag tvingade den att göra. Möjligtvis förflytta sig framåt. Vi skulle ha Ella bus hemma idag men ingen orkde göra så mycket. Vi tog oss upp till Svampen för att äta glass och förhoppningsvis tro att det kunde fläkta lite här. Men icke!

Glass o vatten var det enda som hjälpte. Tom Ella ville vara i skuggan.
Det blev sen en tur till Västanåparken för att svalka av busungen.

Måndag var lika varm och stillastående luft. En promenad upp på stan och tillbaka förbi slottet.


Tisdag promenad till Annika för att vattna hennes blommor. Kanske de kan leva när hon snart återvänder till hemmet. Magen blev lite sugen på onyttig mat!
Urk säger man bara efteråt.
Snart äntligen fredag och helg. Längtar till dess så otroligt.
Förresten ni som inte har något speciellt för er på fredag kväll kan åka till Nora och kolla på Utmaningen. En kortare Triathlontävling i samband med Nora dagarna.

Många undrar varför jag cyklar så långt.
Hittade bra förklaring till VAD det är jag cyklar på Laggis blogg.

Randonneurslopp
Cyklisten får en vägbeskrivning och ett stämpelkort som ska stämplas på ett antal orter inom ett visst tidsintervall. I Sverige ges 20, 30, 40 och 60-milalopp i Stockholm, Göteborg, Västerås, Örebro, Arvika, Kil, Malmö, Skövde och Sundsvall. Vissa år ges även 100-milalopp.

Super Randonneur
Om man under ett år klarar samtliga distanser: 20, 30, 40 och 60 mil får man titulera sig Super Randonneur.

Paris-Brest-Paris (PBP)
120 mil cykelfest! Första loppet gick 1851. Numera uppdelat i två lopp.
Randonneursloppet går vart fjärde år och lockar 5000 deltagare från hela världen. Maxtid 90 timmar. Nästa lopp går 2011.
Audaxloppet går vart femte år och körs i en gemensam klunga om c:a 150 personer på avspärrade vägar enligt tidtabell med planerade middagsstopp (3 rätter med vin) och hotellövernattningar. 85 timmar totaltid. Nästa tillfälle är även för detta lopp 2011.


Mer info:
Randonneur

Den verkliga höjdpunkten för långloppscyklister äger rum i Frankrike vart fjärde år, nämligen Paris-Brest-Paris (PBP), som körs nästa gång i augusti 2011. Detta lopp är 1200 km och skall genomföras på max 90 timmar.

Motsvarigheten i Norden är Super Brevet Scandinavia, som kördes den 7-10 augusti 2009 och nästa gång år 2013. Detta lopp startar i Fredrikshamn i Danmark och körs via Helsingör - Helsingborg genom Sverige till målet i Kristiansand i Norge.

För att få starta i dessa båda lopp måste man under det året klara fyra kvalificeringslopp som har distanserna 200, 300, 400 och 600 km. Dessutom finns distansen 1000 km som dock inte är ett obligatoriskt kvalificeringslopp. Loppen körs även under mellanåren som träning och förberedelse för kommande lopp. Örebrocyklisterna arrangerar dessa lopp med start och mål vid vår klubblokal.


Kvalificeringsloppen är öppna för alla som tycker om att cykla långt. Även du som inte har några planer på att delta i PBP eller SBS är givetvis också välkommen att vara med.
Föranmälan är önskvärd men anmälan kan även göras vid starten där startavgiften, 150 kr, betalas (100 kr utan medalj).

Du får ett stämpelkort och en vägbeskrivning. I avgiften ingår inte service eller mat och dryck eftersom idén med Randonneurlopp är att man skall klara sådant själv. Till hösten, när stämpelkorten har registrerats i Paris, får du en fin medalj för varje genomfört lopp.

Den som genomfört de fyra förstnämnda distanserna blir Super-Randonneur och som bevis på detta erhåller man ytterligare en fin medalj.

Maxtiderna för loppen är:
20 mil = 13.30 timmar
30 mil = 20 timmar
40 mil = 27 timmar
60 mil = 40 timmar
100 mil = 75 timmar

3 kommentarer: