onsdag 10 februari 2010

Dorotea o Ramsele

Utbildning i Vilhelmina och sen blev det färd ner mot Dorotea. Hotell Nordica fd Hotell Dorotea fanns bokat !

Ett enklare hotell rum men okey. Maten hmmmm sådär.......
Efter en genomförd utbildning på onsdagen så vände jag bilen några mil ner mot Ramsele. Nu börjar jag närma mig slutstation.

Naturligtvis stannade jag där jag hittade något att fotografera. Orörd natur och frusna hus. Solen sken och gav ett mäktigt skimmer över snön.


Det här är bilder fotograferade efter vägen mellan Dorotea och Ramsele.

Här har jag nu kommit ner till Ramsele och eftersom hotellet inte var öppet när jag bankade på så tog jag en kort tur runt byn för att fördriva tiden. Fick tips från grillen ( kan jag rekommendera ) att jag skulle åka runt niporna och se gamla kyrkan och klocktornet där även campingen låg.
Bilden är över campingen med orörd snö.

Vackra hus även här

Här har vi då gamla klocktornet som ligger så fint uppe på en höjd och blickar ut över bygden.

Ramsele G:a kyrka från 1200 talet

Faxälven


Återigen en öde lada utefter vägen mellan Ramsele och Sollefteå

Åkte tillbaka till Hotell Färnlöf där det nu fanns personal. Var inte riktigt säker på om jag skulle skratta eller gråta när jag klev in på rummet. TV fungerade ej.. Internet, ja fanns det eller fanns det inte? Ibland, ibland inte.....

Toaletten, handfat och dusch var avskiljt från rummet med en skjutbar vägg så det kändes som om man kunde gå på toa och sitta i sängen samtidigt. Duschen är jag ej säker på om jag skulle ha fått plats i. Verkade som om jag hade fått det minsta rummet på hela hotellet.

Ledsnade ihop och såg till att jag fick byta till ett annat rum då jag ej kunde jobba eller ngt annat där jag satt. Så här såg då nästa rum ut där jag fick stå ut med att det fanns en ställning med kläder mitt i rummet eftersom det ska vara modevisning i morgon. Ja ja .... Här fungerade TV och Internet.... En natt står man väl ut!
Middagen som hon inte ens visste vad det var hoppar jag över då den kostade 100 kr. Hann ju äta innan jag blev insläppt på hotellet. =)

Här fanns det badkar och riktigt toautrymme. I morgon blir det utbildning här och sen om tiden räcker till så blir det middag med Rebecha i Strömsund och sen 12 mil ner till Östersund och flygplatsen och hoppas att jag blir hämtad på Arlanda.
Mer blogg kommer säkert under helgen. Njut av tiden och glöm allt dystert. Vi har bara en nutid och den är nu! Välj den glädje och lycka vi själva kan bidra med även när det är tungt. Det är endast vi själva som kan bestämma om vi vill vara lyckliga och göra det bästa av situationen eller om vi vill vara bittra och tycka att allt är pest!
Kram på er alla!

2 kommentarer: