torsdag 1 mars 2012

Halvvasan 28 februari 2012

Äntligen var det dags att bege sig iväg till dets tora äventyret i Mora. Det var med väldigt blandade känslor jag packade på fredagen efter att jag hade hämtat mina skidor som varit inlämnade på Decathlon för att få dom stukturbehandlade och glidvallade. Var även till XXL och köpte nya stavar.
Lördagen 25 februari packade vi bilen för att åka upp till Älvdalen men stannade självklart till i Mora för att hämta ut nummerlapp och gå en stund inne på mässan. Man ska inget ha egentligen därinne men man kommer alltid ut med massor av saker.
Så här såg det ut med strålande solsken och lite vitt på marken.

Fina härliga cyklar visades upp i TREK:s monter. Mmmmmmm man vill nog gärna ha... Kanske inte denna tempocykel men väl.....

Den här läckra cykeln. Vem vill bidra med lite.... ???

När vi väl packat ur och bäddat i stugan och fått upp värmen så tog vi en promenad in till centrum för att hitta något att äta. Vi chansade på 118 och rekommenderar det stället. 2 rätters för 118 kr kunde vi inte motstå.

Det blev Fläsfilé pasta och dessert med hjortron. Rättviksglass och cheesecake.

Söndagen bjöd på en riktigt kall morgon med -13 grader men det steg snabbt till 0-gradigt när solen steg upp och bjöd på en underbar dag.
Ari drog iväg på cykeln mot Särna, 8 mil och jag skulle möta upp honom där för lite lunch och låta honom åka med i bilen hem.
Lite snäll kan man väl vara ?!

Själv åkte jag upp till Älvdalens skidstadion för att testa skidorna och stavarna. Kan ju vara bra att ha åkt några meter med nya stavar innan loppet.
Väl på plats så visar det sig att man får betala spåravgift på 30 kr för en dag. Jaha, då var det väl bara att packa ihop igen och åka ner till stugan och hämta lite pengar.....
Men det löste sig av en vänlig själ som betalade min avgift.
Tack för hjälpen och att det finns vänliga människor!
Det blev en tur på ca 6 km med bakhalt i isiga skitiga spår men en helt underbar dag med sol!

Lite bilder från stugan!


På kvällen blev det lite chips och slappande efter att ha ätit pizza i Särna.

Måndagen kom och mannen tog en cykeltur in till Mora denna gång, ca 4 mil. Även denna morgon med ca -10 grader men varmare senare på dagen. Tyvärr ingen sol idag men det kom några centimeter med nysnö under morgontimmarna.
Efter lite fika nere i Mora blev det ett kärt möte inne på mässan med Pia, Uffe och Ola. Nu var gänget samlade!
Vi ordnade med parkering för en bil inne i Mora och klämde in alla i en bil och for upp till stugan.


Här är det dags för lite uppladdning kvällen innan halvvasan. Pizzeria med hamburgertallrik för min del.
Ola, Uffe, Pia och Ari är glada och spända. Efter mat blev det valladags och funderingar på vilket o vilka klister man skulle lägga på.
Jag för min del la på ett grundlager med lila först och sen blev det ett tjockare lager med gult. Blev det här rätt eller fel? Ja ja det visar sig i morgon.

Här har vi nu kommit ner till starten och som ni ser en riktigt fin och solig dag men några kallgrader tyvärr och dessutom hade det kommit nysnö under natten.
Nu kom nerverna fram efter att ha testat skidorna och ett tjockt lager snö hamnat kvar under skidorna. Klistret frös till is!!!!

Här är vi alla lite spända och nervösa inför vad vi hade framför oss. Rätt vallat? Orkar man? Hur kommer spåren att se ut? Hinner man i tid?


Än så länge orkar man le i alla fall och vara skapligt glad.

Full rulle innan start!

Här var det fullt när vi kom till startfållorna 1 timme innan start så det var bara att ställa sig sist i ledet. Det innebar att det tog en halvtimme att stå i kö för att komma ut i spåren sen.




Här är äntligen målet nära och det finns chans att komma under skynket också. Nöjd sliten men en skön känlsa var det att gå i mål 4 timmar och 4 minuter senare.
Helt okey efter att inte ha tränat mer än 42 km innan detta lopp.

Så skönt så nöjd så trött men i mål!
Tack alla fina som skickat hälsningar efter vägen och peppat under tiden.
Tack Ari för att du följde med och Pia, Uffe och Ola för att ni drog igång detta (även om jag förbannat er vid några tillfällen).
Nu är det bara cyklingen kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar