lördag 31 december 2011

Lite julhelg och annat plock


På väg till Rinkeby för att handla lite på specialaffär så är det kanske bäst att dokumentera projektet vägbygge där det händer massor mellan Rissne korset och Rinkebykorset just nu. Man glömmer så lätt hur det såg ut innan.

Jullunchen på jobbet dagen innan julafton bestod av 2 rilkigt fyllda mackor hämtade från Östermalmshallen. Dessa är med räkor och leverpastej. Jättegoda var de och mätt blev man. Efter detta var det dags för God Jul. Hela lunchen bestod egentligen av planering inför kommande resa till Älvdalen. Det blev så illa så att bussen Rebecha skulle åka med från Östersund blev inställd pga halka. ALLA bussa i hela Östersund inkl stadstrafik ställdes in då bussarna kanade på sidorna dessutom. Det fick bli plan B och hoppas att hon kunde komma med bussen på morgonen istället till Mora.

Som ni ser så lyckades vi i alla fall ta oss till Mora och hämta Rebecha som kom med bussen. Här har vi anlänt till stugan i Älvdalen, tack broder och Maria för att vi fick låna den över helgen. Julklappsutdelning vid köksbordet. Tomten hade faktisk en STOR säck med denna gång. Rebecha har redan fått på sig tofflorna i alla fall och chokladasken är öppnad från jobbet.

Efter att alla klappar var öppnade, varmvattnet klart och alla nyduschade så åkte vi in till Mora Best western hotell där vi hade bokat bord för lite mat. Finklädda hjärtat sitter och väntar in att kön ska lägga sig.

Fin klädda Rebecha väntar också med sitt nya halsband på sig och en underbart fin röd sidenskjorta! Härligt att se 2 uppklädda personer vid min sida.

Här är tallrik nummer 1. Bäst att smaka på LITE av varje. MUMS så gott det var.

Tallrik nummer 2 men vi var rörande överens om att köttbullarna hade de definitivt misslyckats med totalt. Svarta kolbollar var det.

Den här bilden fick Rebecha att fälla kommentaren, Men Ari vad du ser ut som en ung liten pojke!

Ja så här såg julbordet ut när vi hade rensat det från allt vi orkade äta upp.

Detta var ett riktigt äkta grishuvud!

Juldagens schema var slalom på Gesundaberget. Det fanns snö så det gick att åka i backarna men jag lovar att det var isigt. Här har vi av ngn anledning hamnat på toppen!!! Hur det gick till? Jo Ari åkte först i liften och han visste ju inte att vi skulle hoppa av efter halva resan. Vi kunde ju inte lämna honom själv där uppe heller.... Eller ? Jag erkänner att jag gick nedför den första delen av backen som är rätt brant och åt svarta hållet. Hade det inte varit isigt och första åket hade det gått an men inte nu. Rebecha i förgrunden, Ari som står lite längre fram och okänd åkare på snowboard. Vacker utsikt är det i alla fall härifrån. Tyvärr var det bara en backe öppen men det räckte för oss.

Efter några timmar var vi ganska möra i benen. Jag LOVAR att det var INTE vi som orsakade allt detta på väggen. Vi skjutsade Rebecha till station sen för att hon skulle med bussen tillbaka till Östersund för att jobba. Även denna gång blev det problem men den här gången var turen på hennes sida. 2 timmar efter att hon kom på bussen ställde de in alla tåg och alla bussar som skulle färdas från Gävle och norrut pga storm. Nu hann hon i alla fall med bussen hem. Vi stannade en natt till i stugan.

På hemväg stannade vi till lite kort vid rastplats för att göra oss av med sopor. Vackert.


Hela vägen hem kantades av nerfallna träd från nattens storm.
Tack för en riktigt fin och skön ute julhelg!

Den här klänningen hade jag på ett bröllop 1966 eller -67. Nu är det 3e generationen som bär den. Härligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar