onsdag 6 augusti 2014

5 augusti Furuviksparken med Åsa, Emma och Jasmine

Åsa kom med ett bra förslag att åka till Furuviksparken med Emma och Jasmin. I många år har jag funderat på att åka in och kolla på vad Dragon Gate är för något när man ändå passerar när man åker mot Sandviken / Gävle. Nu stannade vi till för att ta en bensträckare och lite fika.





Framme vid Furuviksparken så delade vi upp oss lite. Vi gamla tanter gick åt vårt håll och de yngre tog sina egna vägar. Vädret var perfekt för en promenad i en djurpark.


Vi gick in i ett hus där det fanns lösa ormar och andra kräldjur. Hittade bland annat denna Kungskobra hängandes sovandes i ett träd. Det fanns fler av dessa slingrande ormar överallt. Hua...... Tur de var kvar i sina träd.




Alpackorna var alldeles för söta. Sådana skulle jag lätt kunna ha gå i en trädgård.

Vi åkte även en liten flodbåt bland alla djur.


Varma nöjda tjejer i en liten rund båt bland djur och fåglar.



Vi hamnade till slut bland de efterlängtade Orangutangerna. Det fanns 3 stycken och de försökte gömma sig först men till slut kom de fram en kort stund, i alla fall 2 av dom som det visade sig sen att det var honorna.



Strutsmamman såg till att ha ordning på.....

sina 8 små bebisar.



Vingarna är verkligen konstruerade som armar.

Ute vid äventyrsön var det riktigt vackert när man kom ut mot havskanten.







Ute på ön fanns det även en hel del militärhistoria att kika på.






Så skönt och svalkande här ute vid havet.










Gissa om vi var hungriga efter att ha gått runt några timmar i solen. Vi hittade en bra restaurang och slogs om platsen med alla getingar.

Självklart gick vi tillbaka till Orangutangerna när vi såg att det var matdags för djuren. Vi fick då veta att honorna var 10 och 23 år gamla. Den lilla 10 åringen kom från England.

Hanen som vi lyckades få se var 24 år och nu var önskan att han skulle para sig med den 10 åriga honan så beståndet kunde utökas. Ju tjockare bredare kindpåsar och ju längre hakpåse så var det hanens sätt att påverka honans val av hane och även att han hade sitt brunstområde för sig själv.




Kolla in pälsen. Det ser ut som en långhårig shaman. 120 cm höga kan de bli ungefär och runt 50 år. Den här hanen vägde 120 kg. Han hade målat tavlor och lärt sig byteshandel och plockade ner kameror mm. En Orangutang ser och lär och när de känner att de sett tillräckligt mycket då kan de direkt utföra det de ska. En shimpans ser och försöker lära sig genom att testa sig fram.




Vi hittade tjejerna sen vid tivolit och precis när vi skulle gå till badet så stängde de poolerna pga åska och blixtrar. Vi åkte med andra ord tillbaka mot Stockholm istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar