söndag 5 januari 2014

Barcelona 23 december del 1

Bilder från hotellet. Bakom husen till höger ligger den långa beachen som tyvärr inte syns ordentlgt då det är lite disigt ute. Hotellet heter SB Hotel och ligger ca 3 km från centrala Barcelona men perfekt läge om man vill ha nära till beachen. Man går lätt in till stan eller om man vill ta buss så går den precis utanför hotellet. Dessutom så går det en Hop on Hopp off buss 150 m från hotellet också. Taxiparken står parkerad utanför hela tiden också. Med andra ord inga svårigheter att hitta kommunikation om man inte vill gå. 



Fräscht hotell och bra service med städning varje dag. Frukost ingår ej men man kan äta där om man vill eller så går man 100 meter till höger eller vänster så hittar man små härliga cafeér. 



Vi hoppade på Hop on Hopp off bussen som vi tog på en heldag, köpte biljetter billigare på hotellet. Vårt första avhopp blev mitt i stan för att gå upp till första stoppet som vi hade valt ut att se. 



Lite julstämning kan man allt få ändå trots att man är borta och ingen snö. 



Här har vi nu kommit fram till La Pedrera som är ett av  Gaudis otroliga mästerverk inom arkitekturen.




Vi gick vidare till nästa stora mästerverk Sagrada Familia som för alltid byggs och aldrig blir färdigt. I parken innan hittade vi dessa stora såpbubblor som gjordes med rep. 









Otrolig byggnad och utsmyckningen är enorm.
Forts kommer på resten av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar